14. A “csoportban létezés” szabályai

2017/08/29. - írta: mellpok2013

"Inkább vigyorgunk, mint nyöszörgünk!"

Az alcímben látható idézet az egyik “admin” csoporttársunktól származik. Nevet szándékosan nem említek. Igazán az tud “túlélni”, aki megtanul nevetni saját “kínjain”. Persze egy ponton túl már nem lehet, de addig… :-) :-) :-)

Megosztjuk örömeinket és bánatainkat, viccelünk, kacagunk, sírunk együtt virtuálisan, de sokszor személyes találkozások alkalmával is. Segítünk egymásnak, amiben csak tudunk, virtuálisan, de sokszor személyesen is. Sokan közülünk egy kórházba járnak, így ott is sor kerülhet találkozásokra, de kialakulnak kapcsolatok, amelyek messze túlmutatnak az Internet korlátain…
A mi csoportunkon kívül számtalan hasonló témájú csoport létezik. Volt idő, hogy én is több csoportnak is tagja voltam. Mára letisztult bennem, hogy kizárólag egy csoporthoz szeretnék tarozni, ahol felelősséggel vállalom a hozzászólásaimat. Csak olyan témában adok tanácsot, amiben igazán otthon vagyok, komoly tapasztalatokkal rendelkezem és soha nem megyek szembe orvosi utasításokkal. Igazam van-e, vagy sem? Ezt az idő hivatott eldönteni, jelenleg számomra a 4 év már meggyőző érv az orvostudomány mellett. Fontosnak tartom megjegyezni, hogy azonnal “kényszer-távozásnak” van kitéve bárki, aki bármilyen “sárkányfüvet” szeretne eladni a csoportban. Sajnos egy példa már volt rá, kérdezés nélkül kizártuk a csoportból az illetőt (benne van a szabályainkban).
Nagyon fontosnak tartom, hogy az ember megtanuljon “együtt élni” a “virtuális közösségekkel”. Mint oly sok területen, itt is a legfontosabb megtalálni a helyes ARÁNY-okat! Mennyi időt töltünk a csoportban? Mire kell reagálnunk, mire nem? Mire illik reagálni, mire nem? Fontos például, hogy az újonnan érkezőt befogadjuk, köszöntsük, kedvet csináljunk neki, hogy merjen kérdezni. Megfontolandó azonban, hogy minden esetben közöljük-e, ha valamivel nem értünk teljesen egyet, hiszen számtalan dolgot másképp élünk meg. Nem mindegy az sem, hogy hogyan szólunk valakihez, hiszen sokan érzékenyebb korszakukat élik. Fontos ugyanakkor, hogy bizonyos szituációkban felvázoljunk alternatív lehetőségeket, hiszen több irányú tapasztalat megalapozottabb választásokat eredményez.
Mindenek előtt a legfontosabb, hogy tiszteljük egymást!
Összefoglalva: csoporthoz tartozni jó! Legalább is a miénkhez tuti! ;-)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mellpok.blog.hu/api/trackback/id/tr1712788906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása